العودة   منتديات طلاب الجامعة العربية المفتوحة > منتديات المشرفين والمنتديات المساعدة > أرشيف المواد والمواضيع القديمة > TU170

 
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع

قديم 14-01-2008, 03:05 AM   #1
Majed.Net Majed.Net غير متصل
مشرف سابق

 











افتراضي اسئلة Test Yourself لجميع الوحدات


السلام عليكم


هذه مجموعة من الاسئلة اخذتها من احد الاعضاء في الميدترم

وللاسف نسيت اسم العضو لاشكره

واضفت عليها مجموعة اسئلة

وللعلم ذاكرت منها الميدترم واخذت 14 من 15

وبالتوفيق للجميع
الملفات المرفقة
نوع الملف: zip Mix self.zip‏ (166.8 كيلوبايت, المشاهدات 1782)



التوقيع

Majed.Net غير متصل  
قديم 14-01-2008, 03:13 AM   #2
sharqwi sharqwi غير متصل
طالب فعال
 
الصورة الرمزية sharqwi

 











افتراضي رد: اسئلة Test Yourself لجميع الوحدات


يسلللللللللللللللللللللللللمو

انا اخذت 13 من 15



التوقيع

q8q64

sharqwi غير متصل  
قديم 14-01-2008, 03:18 AM   #3
Majed.Net Majed.Net غير متصل
مشرف سابق

 











افتراضي رد: اسئلة Test Yourself لجميع الوحدات


ياهلا بيك

وان شاء الله الفل مارك الاختبار النهائي
Majed.Net غير متصل  
قديم 14-01-2008, 03:21 AM   #4
المناضله المناضله غير متصل
طالب مميز
 
الصورة الرمزية المناضله

 











افتراضي رد: اسئلة Test Yourself لجميع الوحدات


يا اخوان تتوقعوا يكفي بس اسئلة المودل مع مذاكرة الاكواد thml

لاني كلمت اليوم استاذ حين المنصور قالي لا ما تكفي
وانا حايسه

السمري كثير صعب

ماذا افعل



التوقيع

يارب رحمتك ورضاك

استغفرك ربي واتـــــوب إليــــــــك
المناضله غير متصل  
قديم 14-01-2008, 03:25 AM   #5
sharqwi sharqwi غير متصل
طالب فعال
 
الصورة الرمزية sharqwi

 











افتراضي رد: اسئلة Test Yourself لجميع الوحدات


انا مكلم الاستاذ المادة عندنا قال على بالاختبار الي موجود بالمودل Test Yourself و الملخصات


بس انا كلمت واحد اعرفه مخلص المادة قال خلك على الاسئلة حقت العام واللي قبلة و الاختبار Test Yourself بس
sharqwi غير متصل  
قديم 14-01-2008, 03:25 AM   #6
Majed.Net Majed.Net غير متصل
مشرف سابق

 











افتراضي رد: اسئلة Test Yourself لجميع الوحدات


والله عن نفسي بالدرس ملخصات الاستاذ حسين منصور + اسئلة المودل


والله الموفق
Majed.Net غير متصل  
قديم 14-01-2008, 03:27 AM   #7
المناضله المناضله غير متصل
طالب مميز
 
الصورة الرمزية المناضله

 











افتراضي رد: اسئلة Test Yourself لجميع الوحدات


تسلمون ربي يوفقكم

بس ياليت تحطون لي اسئلة الفاينل للسنوات اللي راحت

عندي مليون فايل ولا ادري وين نماذج الفاينل

ما بقى وقت
المناضله غير متصل  
قديم 14-01-2008, 03:30 AM   #8
sharqwi sharqwi غير متصل
طالب فعال
 
الصورة الرمزية sharqwi

 











افتراضي رد: اسئلة Test Yourself لجميع الوحدات


IMPORTANT:
1) This exam has 3 parts with a total of 75 questions.
2) The exam paper consists of 8 pages including this page.
3) Exam duration is 120 minutes.
4) Write your student ID, name, group number, and tutor name in this page and also in the Answer Sheet.
5) Fill in your answers in the Answer Sheet. No paper will be graded if the answer sheet is not filled.
6) All questions have equal weight (same credit).

معلومات هامة:
1) هذا الامتحان مكون من 75 سؤال موزعة على ثلاث أجزاء.
2) عدد صفحات الامتحان 8 من ضمنها هذه الصفحة.
3) مدة الامتحان 120 دقيقة.
4) يجب كتابة الرقم الجامعي والاسم ورقم المجموعة واسم المعيد على هذه الصفحة وأيضا على صفحة الإجابة.
5) املأ الإجابات على صفحة الإجابة، ولن يصحح الامتحان ما لم تملأ صفحة الإجابة.
6) جميع الأسئلة متساوية في تقسيم العلامات.



Student ID: Student Name:
Group Number: Tutor Name:




PART 1

Answer the following 25 True/False questions and fill your answers (T or F) in the first table of the Answers Sheet.

1. In a spreadsheet, suppose that B13 contains the formula =SUM(B1:B12). Now if you change the contents of the cell B5, the result in cell B13 will change accordingly.
2. In a spreadsheet, you can insert a new row by right-clicking on a row number and then selecting Insert from the popup menu.
3. Asynchronous communication means that both the sender and the receiver should be online.
4. An integrated ******** is a ******** in which elements of different software types are mixed.
5. One of the main benefits of a group work is to have a multiple perspectives on the same issue.
6. With word processors, changing any part of the report requires re-typing the whole ********.
7. Freeware is a software that is distributed free of charge for any use and for unlimited period of time.
8. HTML is a protocol used to transfer files between computers on the Internet.
9. The HTML tags <UL> and </UL> are used to define an ordered lists.
10. In HTML, the command <A HREF= “http://www.arabou-jo.edu.jo”> is used to define an external link in a web page.
11. The following command: <INSERT IMAGE = “photyo.gif”> is used to display a graphic on a web page.
12. MS Word and FrontPage are two examples of word processors.
13. Netscape composer is an HTML editor.
14. There are 4 different ways to generate integrated ********s, these are copy-paste, linking, importing, and embedding.
15. Today, integrated ********s are easily generated by virtue of the existence of integrated software that combine word processing, spreadsheets, and graphics in one package.
16. In the FirstClass conference entitled TU170 Notice Board you can read and post messages to some of its sub-conferences.
17. Accessing Arab Open University conference system through FirstClass client allows you to create conferences no matter the access permissions assigned to you.
18. A thread in FirstClass is a set of nested conferences.
19. In the conference OU Service News you can find outgoing messages you sent during the last two weeks.
20. FirstClass Personal allows you to communicate offline, but you have to remain connected all the time.
21. You can access FirstClass through the web via TU170 website or using the FirstClass client. However, access through the FirstClass client gives you more functionality.
22. FirstClass is the TU170 website.
23. Netiquette is the way you should deal with your fellow students in the face-to-face tutorial.
24. One of the main disadvantages of online group work is that interaction within the group might take longer in the sense that you might not get an immediate response to an issue you raised.
25. The conference names AOUTU170k xxjt25 TMAs, AOUTU170k xxkt25 TMAs, or AOUTU170k xxlt25 TMAs are examples on tutor group conferences.

PART 2

Answer the following 25 multiple choice questions and fill your answers in the second table of the Answers Sheet.

26. Which of the following is true about email?
a. You cannot send messages with more that 100 lines in length.
b. You can send file attachments of any type.
c. A messaged can only be addressed to three persons at most.
d. Email is secure in a sense that no one other than the addressed people will see the message; not even the system administrators.

27. Crash-proof personal computing stands for
a. a new operating system that will make future personal computers highly reliable and available.
b. a set of concepts and methods for making personal computers more reliable.
c. a piece of hardware when installed makes your personal computer mostly reliable and available.
d. the fact that personal computers are the most crash-prone computers ever built and we have nothing to do about it.

28. Personal computing is not a mature technology which has some unreliability. Fortunately, there are ways to cope with this unreliability, among these ways is
a. save and backup your work regularly and learn multiple methods of getting your work done.
b. format all your disks even when the smallest problem appears so you will avoid bigger problems later on.
c. don't be afraid to perform any function on a file even if it is an important file and you are unaware of the consequences.
d. none of the above.

29. Restarting your computer means
a. your computer will close all open programs automatically after prompting you to close them manually and you may lose any work you have done since you last saved your ********s, hence the system prompts you to save your work before shutdown.
b. no programs will be closed and the system will come back to the pervious status where it was before the restart.
c. some of the applications will be automatically reinstalled once the system comes back.
d. Everything in the computer memory will be saved on disk; hence we shouldn’t worry about unsaved files.

30. When your computer crashes (i.e. locks up so you cannot do anything) the following will happen or need to be done
a. all unsaved work will be lost and the only thing you can do is to restart by pressing Ctrl-Alt-Delete all at once.
b. unplug the power cable off and then plug it on again.
c. nothing needs to be done or will be lost as the system saves the work and restarts automatically.
d. Everything in the computer memory will be save on disk; hence we shouldn’t worry about unsaved files.


31. In word, to change the "teacher" to the word "instructor" do the following
a. from the Edit menu select Exchange.
b. from the Window menu select Find.
c. from the Edit menu select Replace.
d. from the Format menu select Replace.

32. In word, to insert page numbers to your ******** do the following
a. from the Insert menu select Page Numbers
b. from the View menu select Page Numbers
c. form the Format menu select Page Numbers
d. none of the above

33. Modern processors have various features such as drawing, tables, spelling and grammar checking, automatic help etc. This makes the word processing program less portable in the sense that different processors can't fully read each others' ********s because
a. only text can be opened and all other features such as drawings and tables will be lost.
b. there might be features used in one processor which don't appear in the other, hence few features might be lost.
c. every processor has its own set of codes and there is no way to open Word Prefect ********, for example, from MS-Word.
d. the grammar check needs to be repeated and all other features will remain as is.

34. To open an existing ******** in Word you would
a. click on the Open icon on the Standard toolbar.
b. choose File menu then select Open.
c. hold down the Ctrl key then press O.
d. all of the above.

35. How do you print a file from Word?
a. Click on the Tools menu then select Print.
b. Click on the File menu then select Print.
c. Click on the Edit menu then select Print.
d. Click on the View menu then select Print.

36. In Word, a green line under a means
a. a virus.
b. spelling mistake.
c. grammatical mistake.
d. the ******** is corrupted.

37. In Word, when entering text within a ********, the enter key is normally pressed at the end of every
a. line.
b. sentence.
c. paragraph.
d. all of the above.

38. In Word, which menu contains the commands to save the current ******** or to open a previously saved ********?
a. The Tools menu.
b. The File menu.
c. The View menu.
d. The Edit menu.

39. In Word, how do you print ********?
a. Click the print button on the standard toolbar.
b. Pull down the File menu then click on Print.
c. Use the appropriate keyboard shortcut (Ctrl and P).
d. All the above.

40. In Word, the Open command
a. sends a ******** from the memory to a disk.
b. brings a ******** from disk to the memory.
c. brings a ******** from disk to the memory then erases the ******** from the disk.
d. stores the ******** on disk then erases the ******** from memory.

41. Doing re****** by using an online database instead of a printed information offers
a. more current information
b. better charts
c. easier to understand tables
d. more legible diagrams

42. The Electricity Company wants to store some information about its ******ers such as addresses, phone numbers, electricity meter readings, etc. This information will be later used to print invoices for the ******ers. What is the best application the Electricity Company should used to store information and print invoices?
a. Spreadsheet System
b. Word Processor
c. Database Management System
d. Presentation System

43. Some examples on database systems which run on personal computers include
a. Oracle, Word, and Visual Studio
b. Filemaker Pro, Inpris, and dBase
c. Mosaic, Access, and Excel
d. Windows, Netscape, and Eudora

44. The rows in the database table shown below are called

Name ID Birth date
Amber West 018765 876535 06/07/63
Billy Wilde 099939 552677 0103/55
a. files
b. relations
c. records
d. fields

45. For a social studies report, Ali needs to illustrate the products of Kuwait with pictures and comparison graphs and charts. He would most likely use which software programs?
a. Spreadsheet software
b. Word processing software
c. Database software
d. Slide presentation software



46. Which of the following is not an advantage of using computerized spreadsheets?
a. Speed of calculation
b. Flexibility of moving entries
c. Cost of initial set-up
d. Ability to generate tables

47. In Excel, to change the alignment choose
a. Format -> cells -> alignment
b. Format -> font -> alignment
c. Edit -> alignment
d. Format -> rows -> alignment

48. In Excel, a formula can be inserted into a cell by
a. typing the equal sign in that cell.
b. selecting Function from the Insert menu.
c. clicking on the Insert Function button left to the formula bar.
d. all of the above.

49. In Excel, to fill cells with color or pattern choose
a. Format -> font -> patterns
b. Format -> cells -> patterns
c. Format -> alignment -> patterns
d. none of the above

50. Excel is a
a. Spreadsheet program
b. ******** processing program
c. Painting program
d. Translation program



PART 3

Answer the remaining 25 fill-in space questions by selecting the most appropriate word from the following table and then filling the word number in the third table of the answers sheet.


1. ****** Engine 2. HTML 3. PCPs 4. Save as 5. methods
6. Flaming spiral 7. AltaVista 8. Page Setup 9. IP 10. Modem
11. computer 12. Paragraph 13. Internet 14. ISP 15. Browsers
16. hardware 17. Operating systems 18. Emoticons 19. Synergy 20. key principles
21. software 22. URL 23. GIF 24. DOC 25. Print Preview
26. WinZip 27. Web channel 28. Query 29. Paste 30. Record

51. ___ is used for reviewing a ******** before printing it.
52. ___ is the core program that runs on the computer.
53. ___is a command used to convert a ******** form one format to the another.
54. Every website on the Internet has an address known as an ___ address.
55. ___ is a communication device used to connect computers via telephone lines.
56. Software such as Internet Explorer and Netscape Navigator are referred to as ___.
57. ___ is one of the formats for storing images.
58. In Word, the paper size can be changed from the ___ dialog box.
59. _____ is the language of the world wide web. It uses tags to facilitate displaying web pages on a web browser.
60. _____ is a website designed to help finding other websites containing desired information.
61. _____ is an examples on ****** engines:
62. The organization that sells internet access is called ____.
63. All files in Word have an extension of ____.
64. The address bar of the web browser is the place where we write the ____.
65. _____ is something that should be avoided in online group work.
66. The HTML code <p> will start a ____ in a webpage.
67. “Thank, acknowledge and support people freely” is one of the ____.
68. The _____ effect is one of the most important advantages of group work.
69. In TMA02, you were asked to develop an individual webpage which should be linked with other pages in the group to form what we called _____.
70. _____ is an example on programs used to compress files, like the one you sued in TMA02.
71. In the first part of TMA02, you were asked to write a letter to your friend describing a new ____ you learned in this course.
72. In the first part of TMA02, you were asked to write a letter to your friend describing _______ which helped you learning computers.
73. _____ are used to express feelings when communicating using email.
74. _____ is an instruction that gets needed information from a database.
75. _____ is a set of related fields.
sharqwi غير متصل  
قديم 14-01-2008, 03:31 AM   #9
sharqwi sharqwi غير متصل
طالب فعال
 
الصورة الرمزية sharqwi

 











افتراضي رد: اسئلة Test Yourself لجميع الوحدات


الاجوبه


Part 1 Part 2 Part 3
Question Answer Question Answer Question Answer
1 T 26 B 51 25
2 T 27 B 52 17
3 F 28 A 53 4
4 T 29 A 54 9
5 T 30 A 55 10
6 F 31 C 56 15
7 T 32 A 57 23
8 F 33 B 58 8
9 F 34 D 59 2
10 T 35 B 60 1
11 F 36 C 61 7
12 F 37 C 62 14
13 T 38 B 63 24
14 T 39 D 64 22
15 T 40 B 65 6
16 T 41 A 66 12
17 F 42 C 67 3
18 F 43 B 68 19
19 F 44 C 69 27
20 F 45 A 70 26
21 T 46 C 71 21
22 F 47 A 72 20
23 F 48 D 73 18
24 T 49 B 74 28
25 F 50 A 75 30
sharqwi غير متصل  
قديم 14-01-2008, 03:35 AM   #10
المناضله المناضله غير متصل
طالب مميز
 
الصورة الرمزية المناضله

 











افتراضي رد: اسئلة Test Yourself لجميع الوحدات


اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة sharqwi مشاهدة المشاركة
الاجوبه


Part 1 Part 2 Part 3
Question Answer Question Answer Question Answer
1 T 26 B 51 25
2 T 27 B 52 17
3 F 28 A 53 4
4 T 29 A 54 9
5 T 30 A 55 10
6 F 31 C 56 15
7 T 32 A 57 23
8 F 33 B 58 8
9 F 34 D 59 2
10 T 35 B 60 1
11 F 36 C 61 7
12 F 37 C 62 14
13 T 38 B 63 24
14 T 39 D 64 22
15 T 40 B 65 6
16 T 41 A 66 12
17 F 42 C 67 3
18 F 43 B 68 19
19 F 44 C 69 27
20 F 45 A 70 26
21 T 46 C 71 21
22 F 47 A 72 20
23 F 48 D 73 18
24 T 49 B 74 28
25 F 50 A 75 30
تسلم اخي

بس فهم الاجوبه اصعب من فهم الاسئله
المناضله غير متصل  
قديم 14-01-2008, 03:38 AM   #11
المناضله المناضله غير متصل
طالب مميز
 
الصورة الرمزية المناضله

 











افتراضي رد: اسئلة Test Yourself لجميع الوحدات


هلا اخوي
تو انتبه
انت فرع الدوحه
معي يعني

بقولك فيه فترتين
تتوقع ان الفتره الثانيه تكون نفس اسئلة الفتره الاولى
المناضله غير متصل  
قديم 14-01-2008, 03:39 AM   #12
sharqwi sharqwi غير متصل
طالب فعال
 
الصورة الرمزية sharqwi

 











افتراضي رد: اسئلة Test Yourself لجميع الوحدات


هههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه هههههههههههههههههههههههههههه


Question Answer
1 T
2 T
3 F
4 T
5 T
6 F
7 T
8 F
9 F
10 T
11 F
12 F
13 T
14 T
15 T
16 T
17 F
18 F
19 F
20 F
21 T
22 F
23 F
24 T
25 F
Part 2

26 B
27 B
28 A
29 A
30 A
31 C
32 A
33 B
34 D
35 B
36 C
37 C
38 B
39 D
40 B
41 A
42 C
43 B
44 C
45 A
46 C
47 A
48 D
49 B
50 A
Part 3

51 25
52 17
53 4
54 9
55 10
56 15
57 23
58 8
59 2
60 1
61 7
62 14
63 24
64 22
65 6
66 12
67 3
68 19
69 27
70 26
71 21
72 20
73 18
74 28
75 30
اسففففففففف ما اعرف احطه الملف هنا ما قد سويتها قبل كذا

التعديل الأخير تم بواسطة sharqwi ; 14-01-2008 الساعة 04:19 AM
sharqwi غير متصل  
قديم 14-01-2008, 08:40 AM   #13
` SaRa ` ` SaRa ` غير متصل
طالب فعال
 
الصورة الرمزية ` SaRa `

 











افتراضي رد: اسئلة Test Yourself لجميع الوحدات


احنا الميد تيرم ماجبوا لنا منها الا سؤالين ..

مشكور Majed ..



التوقيع

Yum Yum
` SaRa ` غير متصل  
قديم 14-01-2008, 11:17 AM   #14
Majed.Net Majed.Net غير متصل
مشرف سابق

 











افتراضي رد: اسئلة Test Yourself لجميع الوحدات


بالتوفيق للجميع
Majed.Net غير متصل  
 

مواقع النشر (المفضلة)

أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 08:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1, Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd. TranZ By Almuhajir
جميع المواضيع والمشاركات تعبر عن وجهة نظر أصحابها
ولا تعبر باي شكل من الاشكال عن وجهة نظر منتديات AOUA
تصميم وتطوير : التكنولوجيا الماسية